Nakliye Hasarı Moralinizi Bozmasın! 2 Adımda Bu Sorundan Kurtulun!

nakliye hasarı

Evet bu durum sinir bozucu! Ancak ne yazık ki, tedarik zinciri ve lojistik endüstrisinde nakliye hasarı oldukça yaygındır. Eşyaları nasıl paketlediğinizden, hava koşullarından ve hatta teslimat sürücüsünün paketi nasıl ele aldığından kaynaklanabilir. Sebep ne olursa olsun, nakliye hasarı, işinizi maliyet ve müşteri memnuniyeti açısından önemli ölçüde etkileyebilir.

Müşterileriniz hasarlı ürünler alırsa, değiştirmeler için ödeme yapmanız veya geri ödeme yapmanız gerekebilir. Ayrıca, nakliye hasarı nedeniyle sorunlu ürün alan müşterilerin şirketinizle iş yapma olasılığı daha düşük olabilir. Hatta işletmeniz hakkında çeşitli platformlarda sert yorumlar bile yapabilirler. Bunların hiçbiri şirketiniz için iyi olmayacak.

En Yaygın Nedenler

Bir paketin nakliye hasarı ile karşılaşmasının en yaygın nedenleri aşağıdadır.

Uygunsuz Paketleme

Bir ürün doğru şekilde paketlenmemiş ise, nakliye hasarı olasılığı daha yüksektir. Ayrıca, işletmeler genellikle ambalaj malzemelerinden tasarruf etmeye çalışırlar. Ürünlere zarar veren daha düşük kaliteli malzemeler kullanıyorlar ve bu bazen daha fazla maliyete neden oluyor.

Sevkiyat Süreci Sırasında Teslimat Sürücülerinin Kaba İşlemeleri

Teslimat sürücünüz de bir pakete zarar verebilir. Bunun nedeni genellikle paketlere dikkat etmemeleri veya onları teslimat araçlarına düzgün bir şekilde sabitlemek için zaman ayırmamalarıdır. Sonuç olarak, eşyalar nakliye sırasında hasar görebilir.

Taşımacım tarafından sunulan modern teslimat hizmetleri deneyimli sürücüler sayesinde nakliye hasarı yaşama imkanınızı en aza indirir. Buna ek olarak, kendinizi güvende hissetmek için teslimatınızın konumunu adım adım takip edebilirsiniz.

Uygunsuz Depolama

Nakliye hasarı, öğeler çok sıcak veya soğuk, nemli veya iyi havalandırılmayan bir alanda depolandığında da meydana gelebilir. Bu koşullar, özellikle doğru şekilde saklanmadıklarında nakliye hasarlarına neden olabilir.

Taşıma Hizmetleri Sizi Mağdur Etmesin!

Taşımacım mobil uygulaması, kısa bir süre içinde iyi optimize edilmiş rota planlamanıza yardımcı olur. Sürücülerinizin varış noktalarına güvenli ve zamanında varmalarını sağlamak için barikatları, inşaat halindeki alanları, tek yönlü kavşakları, hava durumunu, trafiği, gün doğumu ve gün batımı saatlerini ve diğer birçok kısıtlamayı dikkate alır.

Çok çeşitli hizmetler sunuyoruz ve mobil uygulamamız, eşyalarınızı taşıyacak sürücülerle iletişim kurmanıza olanak tanıyor. Bu size onlar hakkında daha fazla bilgi edinme ve kararınızda daha güvende hissetme fırsatı verir. Taşımacım hizmetlerinden faydalanarak nakliye hasarı konusunda sorun yaşamadan ürünlerinizi teslim edebilmek için şimdi uygulamamızı indirin!