Sahibinden İkinci El Eşya Satın Alma: 4 Adımda Rehber

sahibinden-ikinci-el-eşya

Sahibinden ikinci el eşya alıp satmak hiç olmadığı kadar kolay. Bu deneyiminizi Taşımacım ile çok daha hızlı, kolay ve güvenli bir şekilde yapabilirsiniz!

Sahibinden ikinci el eşya satın almak, evinize veya gardırobunuza karakter ve tarih katmanın harika bir yolu olabilir. Ancak, bir satın alma işlemi yapmadan önce, paranızın karşılığını en iyi şekilde almanızı sağlamak için göz önünde bulundurmanız gereken birçok nokta vardır.

  • Sahibinden ikinci el eşya alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden biri de kondisyonudur. Herhangi bir onarım veya hasarın yanı sıra aşınma ve yıpranma belirtileri arayın. Bu kusurların öğenin çekiciliğini artırıp artırmadığını veya değerini azaltıp azaltmadığını düşünün.
  • Öğenin nadirliğini ve tarihsel önemini göz önünde bulundurun. Sahibinden ikinci el eşya seçeneklerinde çok aranan parçalar daha yüksek fiyatlara sahip olma eğilimindedir, ancak aynı zamanda akıllıca bir yatırım olabilir.
  • Durumuna, nadirliğine ve tarihsel önemine göre öğe için adil bir fiyat belirleyin. Sahibinden ikinci el eşya alırken pazarlık yapmaktan korkmayın, aynı zamanda iyi korunmuş bir parça için adil bir fiyat ödemeye de hazır olun.

Sahibinden İkinci El Eşya Satın Almadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sahibinden ikinci el eşya için mobilya veya beyaz eşya tercih etmek istiyorsanız, ne aradığınız ve evinizde nasıl görüneceği konusunda emin olun. Ardından araştırın ve makul bir fiyat belirleyin, böylece Sahibinden ikinci el eşya alırken en uygun fiyattan alışveriş yapabilirsiniz. 

İkinci el eşya alırken önceden ölçüm yapın ve ne satın aldığınızı doğrulayın. Özellikle mobilyalar söz konusu olduğunda duman veya evcil hayvan gibi bazı kokular beklediğinizden çok daha uzun süre kalabilir.

Nasıl Pazarlık Yapılır?

Sahibinden ikinci el eşya alırken daha fazla pazarlık gücü elde etmenin farklı yolları vardır. Araştırmanızı yaptıysanız, makul fiyat aralığında nelerin olduğunu zaten biliyorsunuzdur. Bir veya iki haftadır o ürün yayındaysa, muhtemelen belirlenen fiyatından çok daha düşük bir fiyata pazarlık yaparak satın alabilirsiniz. 

İkinci el eşya alırken aynı gün veya ertesi gün alabileceğinizi söylerseniz, insanların satış yapma olasılığı da daha yüksektir. Aradığınız birden fazla ürün varsa ve bütçenize uygunsa, bunları daha düşük bir toplam fiyat için bir araya getirmek iyi bir hareket olabilir. 

Tedbiri Elden Bırakmamak

Sahibinden ikinci el eşya alırken ödemeyi kabul etmeden önce satıcının kimliğini doğrulamaya çalışın. Başka sosyal medya profilleri var mı? Ortak arkadaş var mı? Ürünün ekran resimleri varsa, hızlı bir ters görsel araması sizi olası bir dolandırıcılıktan kurtarabilir.

Ayrıca, Sahibinden ikinci el eşya alırken her zaman yüz yüze görüşmeyi tercih seçin. Satıcılarla yüz yüze görüşmek ve nakit ödeme yapmak çok daha güvenlidir. Aynı zamanda aldığınız eşyaları risk almadan istediğiniz yere teslimatını yapmak için size uygun olan aracı seçerek Taşımacım ile kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Geri Ödemeler

Sahibinden ikinci el eşya alırken nakit ödeme yapamıyorsanız, bunun yerine banka kartı veya kredi kartı ile ödeme yapın. Bunun banka havalesinden farklı olduğunu unutmayın. Böylece anlaşmanız kötüye giderse ters ibraz alabilirsiniz.

Ters ibraz, para iadesi gibidir. Banka veya kredi kartıyla yapılan bir işlemi tersine çevirir. Herhangi bir ters ibraz talebinin temeli, almadığınız bir mal veya hizmet için ödeme yapmış olmanızdır.  Ancak unutmayın, aşağıdaki durumlarda bankanızdan ters ibraz isteyemezsiniz:

  • Nakit, havale, çek, otomatik ödeme 
  • Sigorta talebinde bulunmaya uygun değilseniz

Ters ibrazlarda genellikle işlem tarihinden itibaren 45 ila 120 gün arasında değişen süre sınırlamaları vardır. Bankanızın zaman sınırını kontrol ettiğinizden ve gecikmeden bir talepte bulunduğunuzdan emin olun.

Doldurduğunuz, okuduğunuz veya aldığınız tüm web sayfalarını, mesajları ve formları saklayın. İddialarınızı desteklemek için bunlara ihtiyacınız olabilir. Sürpriz taşıma maliyetleri ile karşılaşmamak için Taşımacım’ın sunduğu şeffaf fiyat politikasından yararlanabilirsiniz. Uygulamadan eşyanıza uygun aracı seçin ve işlemi onaylamadan önce fiyatını biliyor olun.

Neden Sahibinden İkinci El Eşya Satın Almalısınız?

“İkinci el” satın almak, sizin için az kullanılmış yeni gibi görünen cihazlardan mükemmel vintage ürünlere kadar birçok eşyaya ulaşabilmenizi sağlar. Son yıllarda özellikle çevremiz için artan endişeyle birlikte Sahibinden ikinci el eşya alımları oldukça yüksek.

Sahibinden İkinci El Eşya Almanın Avantajları Nelerdir?

İkinci el giysiler veya diğer kullanılmış eşyaları satın almak konusunda hâlâ isteksizseniz, işte bu adımı atmanızı sağlayacak 3 iyi neden:

Gezegeni Kurtarmaya Yardım Et

Tekstil endüstrisi yılda yaklaşık 1,2 milyar ton CO2 ya da sera gazı emisyonlarının %2’sini salıyor. Giyim tüketiminin on beş yıl öncesine göre %60 arttığını biliyor muydunuz? Yeni giysiler satın almak kirliliğe katkıda bulunmakla kalmaz, aynı zamanda kötü çalışma koşullarına sahip bir sektörü de destekler. 

Büyük moda markaları, fabrikalarını gelişmekte olan ülkelere taşıyarak, hızlı moda olarak bilinen, sürdürülemez kumaşlardan yapılan ve düşük ücretli emeğe dayanan ucuz, kalitesiz giysiler yarattılar. Ancak ikinci el eşya alanlar çevreye ciddi anlamda katkı sağlıyorlar.

Para Biriktirme Yöntemi Olarak İkinci El

Sahibinden ikinci el eşya seçenekleri arasından kıyafet veya mobilya tercih etmek, gezegeni korumanın yanı sıra paradan tasarruf etmenize yardımcı olabilir. İkinci el satın aldığınızda ve kullanılmış bir eşyayı yeniden kullanmaya başladığınızda, genellikle yepyeni bir versiyona harcayacağınızdan daha az harcama yaparsınız. Özellikle ucuz bahçe mobilyaları ikinci el olarak almak hem konforunuzu sağlayacak hem de kara geçmenizde yardımcı olacaktır.

Benzersiz Öğeler Bulmak

Büyük markaların tüketim mallarını standartlaştırdığı bir dönemde, Sahibinden ikinci el eşya satın almak aynı zamanda tarzınızı ifade etmenin ve benzersiz ürünler bulmanın bir yoludur. Eşsiz bir tasarıma sahip bir ceket veya mobilya parçası bulmaktan daha tatmin edici ne olabilir? Bu deneyimi Taşımacım ile uygun fiyatlı teslimat ücretlerinden yararlanarak yaparak çok daha iyi hale getirebilirsiniz.

Sahibinden İkinci El Eşyalarda Elektronik Cihazlar

Sahibinden ikinci el eşya almak istediğinizde yalnızca birkaç yaşında olan bir cihazı genellikle orijinal fiyatının yaklaşık yarısına bulabilirsiniz. Sahibinden ikinci el eşya alarak siz de çevreye katkıda bulunabilirsiniz. İşte kontrol etmeniz gereken ayrıntılar:

Güç kablosu: Kablonun yıpranmış olmadığından, priz uçlarının düz olduğundan ve elektrik prizinin (varsa) sağlam olduğundan emin olmak önemlidir.

Pil: Hasarlı bir pil ciddi bir yangın tehlikesi oluşturabilir, bu nedenle pilin şeklinin bozuk veya çatlamış olmadığından emin olun.

Sahibinden ikinci el eşya kategorileri arasından ne kadar iyi bir ürün seçmiş olursanız olun, satın alma işleminizin sonunda nasıl taşıyacağınız konusunda aklınızda soru işaretleri olabilir. Bunun için Taşımacım uygulamasını indirip kolay arayüzünden faydalanarak kısa sürede size uygun taşıma aracını seçerek güvenle eşyalarınızı istediğiniz noktaya teslim edin.